Čerstvé sklizně 2016
Představujeme Čerstvé sklizně 2016
Assam Mangalam FTGFOP1 Cl, čerstvá sklizeň 2016
Zahrada Mangalam byla původně součástí větší plantáže Towkak. Teprve v roce 1970 došlo k jejímu rozdělení na tři části, což dalo vznik samostatné zahradě Mangalam. Tento mladý terroir produkuje jedny z nejkvalitnějších ortodoxních a CTC čajů v Assamu. Čajovníky hybridu Assamica jsou zde vysázeny velmi blízko sebe, čímž dochází k podpoře produkce tipsů. Chuťový profil: Černohnědé lístky se zlatavými tipsy vytvářejí po zalití nálev hnědooranžové barvy. Nálev se vyznačuje výraznou sladovou vůní. V chuti dominuje sladkost tureckého medu, dochuť je lehce kakaová.
Darjeeling Balasun SFTGFOP1 (Wonder), čerstvá sklizeň 2016
Vznik zahrady Balasun se váže k roku 1871. Jméno získala podle řeky, která tudy protéká. Rozprostírá se na kopcích ve výšce od 360 do 1375 m. n. m.. Chuťový profil: Čerstvé lístky s vysokým podílem stříbřitých tipsů vytvářejí průzračný nálev nasládlé vůně. V chuti dominuje výrazná sladkost v tónech vanilky, do které prosakuje lehký nádech dozrávajících lískových oříšků.
Darjeeling Runglee Rungliot Clonal Delight, čerstvá sklizeň 2016
Čajová zahrada Runglee Rungliot je považována za jednu z nejmalebnějších v Darjeelingu. Poskytuje nádherný výhled na okolní hory. Na 180 hektarech produkuje ročně 150 tun prémiových ortodoxních čajů. Chuťový profil: Čajové lístky s vysokým podílem stříbřitých tispů vytvářejí po zalití zlatavý nálev. V chuti i vůni objevíte bílé hrozny, které se prolínají s jemnou notou lesních jahod.
Čerstvý bílý čaj z oblasti Simao v provincii Yunnan. Při zpracování tohoto druhu se vedle procesů typických pro výrobu bílého čaje mísí i postupy běžné pro čaj zelený. Svěží jarní čajové lístky dávají po zalití nálev jemné, žlutozelené barvy. Chuť i vůně je lehká, nasládlá, připomínající umami a zralé angrešty.
Tento unikátní čaj pochází z čajové zahrady Parkside Estate. Zde se pěstují speciální odrůdy čajovníků, jejichž lístky raší i při lehce mrazivém počasí. Proto také označení "Frost Tea" (frost = mráz). Čaj má hnědozelené lístky, které po zalití vytvářejí zlatavý nálev s intenzivní vůní konvalinek a lehkým nádechem květů růží. V chuti objevíte sladkost lučního medu a zralých hrušek.
Čerstvý jarní čaj z oblasti Kagoshima. Jméno dostal podle aktivního vulkánu Sakurajima, což v překladu znamená „Třešňový ostrov“. Tento vulkán se podílel na zformování krajiny a jeho prach přispěl ke zkvalitnění půdy pro pěstování čaje. Kiri pak znamená mlha, která často pokrývá čajová pole. Čajové keře jsou před sklizní stíněny po dobu 10 dnů a tím lístky získají svou typicky smaragdově zelenou barvu. Chuť je jemná, počáteční sladkost se postupně rozvíjí do tónů pistáciových oříšků a je zakončena lehce rostlinnou dochutí.
Plakát v PDF si můžete stáhnout zde.