Výběrové kakao
NOVINKA V NABÍDCE OXALIS – VÝBĚROVÉ KAKAO
Spotřebitelé na celém světě dnes vyhledávají stále nové a různorodé chuťové zážitky. To se bezesporu týká také kakaa a produktů z něj vyrobených. Ale jen několik málo kakaových odrůd pěstovaných okolo rovníku nabízí skutečně výjimečné chutě a aroma. My jsme pro vás vybrali ty, které považujeme za skutečné skvosty.
Stejně jako je tomu u vína, kávy nebo čaje, také každý druh plantážního kakaa odráží typické charakteristiky určité kakaové odrůdy, specifika půdy a podnebí daného regionu. Aby bylo docíleno mimořádného chuťového zážitku ve finálním produktu, je třeba při sběru dbát na výběr pouze zralých a kvalitních kakaových bobů. Při zpracování kakaových bobů je pak maximální pozornost zaměřena na získání a uchování delikátních chuti a aroma.
V naší nabídce kakaa najdete širokou paletu chutí a vůní, které se zcela odlišují od běžného standardu. Chuťový zážitek je skutečně jedinečný, proto si jej nenechte ujít.
Nyní v naší nabídce najdete tato kakaa, balená po 150 g:
Dominikánská republika
Výrazná chuť s trpkou a hořkou nótou. Kakao projevuje plnou a kyselou svěžest červeného ovoce, kořeněné nóty a zajímavé třísloviny typické pro červené víno.
…náznak červeného ovoce a vína
Svatý Tomáš a Princův ostrov
Výrazná, osobitá chuť s plným tělem. Množství ovocných a citrusových vůní a jemné tóny oliv, broskví a koření.
…jemné a svěží nóty čokolády a citrusových plodů
Holland Blend
Kakaová směs s vyváženou, jemnou a sladkou chuti a vůní lískových oříšků.
Od listopadu se pak můžete těšit na další druhy kakaa a to z exotického Peru a horké Tanzánie.