CO NEVÍTE O KÁVĚ

Malý kávový slovníček – co znamenají zkratky u názvů káv

• AA - označuje třídění zrn podle velikosti a hustoty. Nejlepší

kávy z Keni většinou patří do této skupiny.

 

• A HOAC - kávová kooperativa sdružující více než 1900

farmářů v oblasti Okapa.

 

• SHB - Strictly Hard Bean, káva pěstovaná v nadmořské

výšce nad 1200 m n. m., tzn. vyšší hustota=vyšší kvalita.

 

• SHG - Strictly Hard Grown, káva pěstovaná v nadmořské

 

výšce nad 1200 m n. m., tzn. vyšší hustota=vyšší kvalita.

 

• EP - European Preparation, ručně vytříděná káva zbavená

defektních zrn. Třídění probíhá vícekrát.

 

• SWD - Swiss Water Decaf, nechemický proces, při kterém

dochází k vyloučení kofeinu ze zelených kávových zrn.